НОВИНИ

Бойко Борисов отрече възможна коалиция с "Продължаваме промяната"

bnt avatar logo
от БНТ
12:12, 08.08.2022 (обновена)
Чете се за: 03:17 мин.
Политика
Слушай новината

Проблемите със спрените строежи на магистралите и поддръжката им коментира пред журналисти в Рилския манастир лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му броят на жертвите по пътищата и катастрофите се вдигнал драстично по времето на Бойко Рашков, а пътищата са изключително неподдържани, като не са ремонтирани нито мантинели, нито асфалт.

Във връзка с газовата криза Борисов каза, че президентът Радев го е обидил много като го е сравнил с Кирил Петков. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че по време на управлението си изградил стотици километри нови газопроводи.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече възможна коалиция с "Продължаваме промяната".

Ще се коалира ли и с кого партията ще стане ясно след изборите, коментира Борисов.

Според него експериментът "Петков - Василев" е нанесъл щети за милиарди на държавата. Това е и причина за решението ГЕРБ да не се коалира с "Продължаваме промяната".

"С всеки изминат ден и щетите, които са нанесли от партията на промяната в страната, нашите избиратели, симпатизанти, не допускат да се коалираме с тях.

- А ИТН, ДБ?

- Аз не мога да говоря за другите партии преди да минат изборите, зависи много от резултатите", каза Борисов.

Според него президентът Румен Радев му е нанесъл обида, като е сравнил правителството на Кирил Петков с неговото.

"Президентът Радев ме обиди много, като ме сравни с Кирил Петков, че и аз съм разхвърлял тръби. Ако иска, може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи, които направихме.

Под Дунава газопровод направихме - връзката с Румъния. Над 600 - 700 км нови газопроводи направихме, а те за година и половина още не могат да довършат 100 км, които оставаха по гръцката връзка. Направих България да притежава 80 км от компресорните станции на целите Балкани. 2009 година като дойдохме, първото, което направихме, е да махнем посредниците от газа, които те сега възстановиха. Над 120 - 130 милиона на месец в момента крадат посредниците", каза той.

На въпрос трябва ли България да има договор с „Газпром”, Борисов отговори.

"Можеха да си продължат за няколко месеца доставките, а през това време да сключат дългосрочни договори. Късаме договора с „Газпром“, но до него слагаш дългосрочен с Щатите".

В Рилския манастир Борисов разгледа терена, където предстои да започне изграждане на пречиствателна станция, която ще обслужва Светата обител и обектите в прилежащия район.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево, горещо и ветровито време днес и утре
Предимно слънчево, горещо и ветровито време днес и утре
Жители на балчишкото село Рогачево излязоха на протест заради дългогодишни проблеми с безводието
Жители на балчишкото село Рогачево излязоха на протест заради дългогодишни проблеми с безводието