НОВИНИ

Михал Камбарев от ПП отрече възможна коалиция с ГЕРБ: Те осъзнават, че вече са история

bnt avatar logo
от БНТ
18:55, 31.07.2022
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Михал Камбарев от "Продължаваме промяната" категорично отрече възможна коалиция с ГЕРБ след изборите.

"ГЕРБ в момента се страхуват, защото осъзнават, че вече са история. Тези шест точки, които изброиха, аз не смятам, че наистина вярват в тях. Мисля, че това са едни послания, сглобени от социолози и маркетолози, които са им казали - "ако искате да вземете повече гласове, кажете ги тези неща", заяви той в студиото на "Говори сега".

Камбарев коментира, че му е трудно да повярва как точно Бойко Борисов иска съдебна реформа.

"След 12 години... ти си бил един човек и се събуждаш коренно различен. Ти си този, който остави тази съдебна система в това положение. Ти си човекът, който първо сложи Цацаров, след това и Гешев. Вие сте хората, които в зала ни оплювахте, че махаме спецсъдилищата, че е настане един хаос. Същите тези съдилища в последния си работен ден изкараха г-н Пеевски по-чист от сълза", обърна се Камбарев към Бойко Борисов и ГЕРБ.

Той се надява служебният кабинет да продължи действията на досегашното правителство. По думите му то е увеличило пенсиите, диверсифицирало е доставките на газ, в последния момент е уговорило нови доставки, сложило е таван на цената на тока.

Камбарев коментира обвиненията на Станислав Анастасов от ДПС, че доставките на втечнен газ са били договаряни много преди спирането на доставките от страна на "Газпром" и това станало ясно на парламентарна комисия:

"Парламентарната комисия, която изследваше това нещо не е разследващ орган. Тя е пиар орган, който взима решения и създава един доклад на базата на това, което членовете гласуват да се прочете. Факти могат да се сглобяват и е в компетенцията на разследващите органи ако има нещо, те да го намерят. Парламентарна комисия да вади заключения кое да влезе в доклада и кое - не след гласуване, не знам как да коментирам."

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антон Титов и Александър Спиров спечелиха рали „Борско-Браничевски“ 2022
Антон Титов и Александър Спиров спечелиха рали „Борско-Браничевски“ 2022
Жоржиньо Вейналдум е пред трансфер в Рома
Жоржиньо Вейналдум е пред трансфер в Рома