НОВИНИ

Стоян Михалев, ДБ: Правителство на БСП не е стояло на масата по време на третия мандат

bnt avatar logo
от БНТ
17:42, 31.07.2022
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Бойко Борисов един ден ще го изучават в училище как се самооборва по няколко пъти, казва едно нещо и после прави коренно различно. Цялата му политика през последните 12 години е в абсолютен контраст с предложенията от днес. Така Стоян Михалев от ДБ коментира в "Говори сега" днешното изявление на Бойко Борисов, в което той намекна за възможна коалиция с ПП по приоритети.

По думите му арестът на Борисов не е бил стратегически реализиран и единствено е бил в негова полза, а последните няколко парламента са разочаровали хората.

Те очакваха, че ще има деинсталиране, че ще има изчегъртване както се изрази г-н Трифонов. Явно г-н Трифонов работеше за това да няма друго управление, освен това на Борисов и всяко друго да бъде представено като неможещо.

Съдебната реформа не е нещо, което може да се случи за няколко месеца. На въпрос биха ли приели подадената от Бойко Борисов ръка за реформи, Михалев отговори:

"Това е все едно да ме питате готови ли сме с Борисов да преборим Борисов"

ПП са получили доста уроци през последните месеци, тъй като са тръгнали с голяма надежда и желание, но не са знаели какво ги очаква, коментира още Михалев.

Сега вече са доста наясно. Дори съветите, които ние им давахме, те не ги чуваха. Бяха твърде уверени. Наивни, но доброжелателни. Ситуацията им показа, че се изисква разум.

По думите му коалиция ПП и ГЕРБ ще бъде голямо разочарование за всички хора, излезли по площадите. Призова никой да не пришпорва ПП относно решението дали да се явят в обща коалиция с ДБ на предсрочните избори.

Правителство на БСП в нито един момент не е стояло на масата по време на преговорите за третия мандат, заяви Михалев

"Това беше мандат, който много ясно казахме, че е оперативен. Идеята му е, че е кризисен мандат, да има управление за да не се отиде на избори и да се изпълнят конкретни приоритети."

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няколко загинали и пострадали при тежка катастрофа на пътя Русе - Бяла
Няколко загинали и пострадали при тежка катастрофа на пътя Русе - Бяла
Директор в Ботев Пд подаде оставка след конфликт с Валентич
Директор в Ботев Пд подаде оставка след конфликт с Валентич