НОВИНИ

Предимно слънчево време и по-малко валежи

bnt avatar logo
от БНТ
13:09, 27.06.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Днес се очаква слънчево време с максимални температури между 26° и 31°, в София - около 26°. Повече облаци ще има главно над планинските райони и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб вятър от запад- северозапад.

Утре денят ще започне с повече слънчеви часове, в комбинация със слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в Северозападна България и по високите западни полета - от 25° до 27°, в София - около 26°. През втората половина на деня ще се заоблачи и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. В Източна България и в планините в югозападната част на страната явленията ще са по-интензивни и ще продължат и през нощта срещу четвъртък. Остава и опасността от градушки.

В планините ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове и там на много места ще има интензивни валежи и гръмотевични бури. По-значителни ще са количествата в Югозападна и Източна България. Ще бъде и ветровито, ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад.

По Черноморието ще има валежи и гръмотевици, главно следобед. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са от 27° до 31°. Температурата на морската вода ще е 22 - 26°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В четвъртък ще има повече слънчеви часове, но и превалявания главно в Южна и Източна България. Максималните температури ще се понижат почти навсякъде в страната и ще са по-ниски от обичайните за периода. В петък ще бъде слънчево и по-топло, но през почивните дни отново се очакват превалявания и понижение на температурите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фалстарт на делото срещу Георги Енев за фиктивните кремации
Фалстарт на делото срещу Георги Енев за фиктивните кремации
Правосъдният министър ще предложи на ВСС да спре процедурата за избор на нов главен прокурор
Правосъдният министър ще предложи на ВСС да спре процедурата за избор на нов главен прокурор