НОВИНИ

Предлагат Нери Терзиева и съпруга ѝ за почетни граждани на Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 15.06.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Предлагат журналистката Нери Терзиева и съпругът ѝ Евгений Тодоров, също журналист, да бъдат обявени за почетни граждани на Пловдив.

Идеята е на областния управител на града Йордан Иванов. Той я е обсъдил с групата на "Демократична България" в Общинския съвет и те са се съгласили да внесат предложението.

"Евгений Тодоров е пловдивската енциклопедия от плът и кръв, едва ли има човек, който знае повече за града ни от него. Знанието, отношението, обичта към Пловдив, които той носи, са много повече от историите, събрани между кориците на книгите, които е написал и посветил на родното си място. Връчването на почетното гражданство на Нери Терзиева е вероятно закъснял акт, но е малка стъпка към това ние, градът и институциите му да отдадем признателността и почитта си към живота една достойна жена, изключителен професионалист, човек и журналист с фина чувствителност, съпруга, майка. Ако казвам, че Евгени ни води през светове, то трябва да кажа, че Нери бе един цял свят. Родена е във Велинград, но голяма част от живота и професионалния й път преминаха в Пловдив, тя го носеше в сърцето си", пише Йордан Иванов.

Нери Терзиева е родом от Велинград, но прекарва голяма част от живота си в града под тепетата. Нейни колеги от БНТ разказват, че тя постоянно е пътувала между София и Пловдив и след цял ден работа в столицата, почти всяка вечер е намирала начин да се върне в любимия си град.

Нери ни напусна на 2 юни. Тя остава символ на новата епоха в българската журналистика, поставила началото на нов тип представяне на новините и общуване със зрителя.

За уроците по журналистика и по човечност - говорят учениците на Нери Терзиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордан Цонев, ДПС: Има основание за вот на недоверие във всички сфери, включително и в моралната
Йордан Цонев, ДПС: Има основание за вот на недоверие във всички сфери, включително и в моралната
Георги Пирински: Необходими са предсрочни избори, предшествани от актуализация на бюджета
Георги Пирински: Необходими са предсрочни избори, предшествани от актуализация на бюджета