НОВИНИ

Предсрочни избори: Лидерските битки в 1 МИР - Благоевград

предсрочни избори лидерските битки мир благоевград
bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 21.06.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Доволни от постигнатите резултати на изборите през април част от партиите и коалициите избраха да заложат на същите кандидати за депутати в 1 МИР Благоевград. В търсене на по-висок резултат други решиха да подменят повечето от кандидат-депутатите си.

Росен Желязков отново е водач на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС. Размествания в листата почти няма, като прави впечатление, че средна възраст на кандидатите е под 40 години.

Водачът на листата и по-голяма част от кандидат-депутатите си запазват и от партия "Има такъв народ". Прави впечатление, че водачът на листата Илко Стоянов е и кандидат за кмет на Благоевград.

И от коалиция "БСП за България" залагат на същия водач на листата от изборите през април - проф. Георги Михайлов.

Мая Манолова повежда листата на кандидат-депутатите от коалиция "Изправи се! Мутри вън!" в Благоевградска област. Тя заменя на първата позиция Димитър Делчев, който беше водач на листата през април.

Промяна при водача има и в "Демократична България". Иван Димитров, който през април беше на втора позиция в листата, заменя на първото място генерал Атанас Атанасов.

С малки изключения ДПС запазва подреждането на листата си от изборите през април. Двама от петимата заместник-председатели на ДПС – Халил Летифов и Йордан Цонев, заемат първо и второ място в кандидатдепутатската листа на ДПС.

Евродепутатът Ангел Джамбазки повежда листата на Коалиция "БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ". Той беше водач на листата на ВМРО и за изборите през април.

Снимки: БГНЕС, архив БНТ, политически партии

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Металика" е най-богатата метъл група в историята на рока
"Металика" е най-богатата метъл група в историята на рока
Защо Манчини смени вратарите си в 89-ата минута срещу Уелс?
Защо Манчини смени вратарите си в 89-ата минута срещу Уелс?