НОВИНИ

Предсрочни избори: Лидерските битки в 16 МИР - Пловдив

предсрочни избори лидерските битки мир пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 21.06.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Избори 2023
Слушай новината

40% от кандидат депутатите на коалицията ГЕРБ-СДС в Пловдив са нови лица. Традиционно водач на листата в града остава Бойко Борисов.

Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев е втори, следва го юристът Радомир Чолаков, който заема овакантеното място от Вежди Рашидов, който сам се отказа бъде депутат.

Световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова, която беше излъчена и като кандидат за премиер от Слави Трифонов, но върна мандата, отново присъства в кандидатите на "Има такъв народ" от Пловдив, но този път е с една позиция по-надолу и заема третото място в листата. Първото и сега е за Тошко Йорданов.

И този път реденето на листата на "БСП за България" не мина без трусове. Безпрецедентно, социалистите в града отказаха да участват в реденето на листата и тя е спусната от партийната централа в София. Смята се, че това е знак на протест след изключването от БСП на досегашния градски лидер на червените Георги Гергов.

Този път Корнелия Нинова не застава начело на листата в Пловдив, за изборите на 11 юли лявата коалиция в Пловдив повежда проф. Иво Христов.

ДПС не са печелили депутатско място в Пловдив от години. Затова сега, както и на предишните избори, залагат начело на листата им да бъде човек с опит и авторитет в Движението - Танер Али - депутат от Търговище и три последователни мандата кмет на община Антоново.

Христо Иванов отново повежда кандидатите на „Демократична България", той е начело и на листа в 25 МИР София.

Николай Хаджигенов отново е начело на листата на "Изправи се! Мутри вън!". Водач на листата на Коалицията "БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ" в Пловдив е добре познатият депутат Александър Сиди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Артекс": За втори път компанията ни е използвана за разчистване на сметки
"Артекс": За втори път компанията ни е използвана за разчистване на сметки
15-годишно момиче почина при преглед на скенер в сливенската болница
15-годишно момиче почина при преглед на скенер в сливенската болница