НОВИНИ

Представят Великденска изложба в подкрепа на децата от Центъра за настаняване от семеен тип във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 16.04.2023
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Великденска изложба в подкрепа на децата от Центъра за настаняване от семеен тип във Варна. Самите деца са изрисували картичките и великденските сувенири, изложени във фоайето на Административния съд във Варна. Със събраните средства ще бъде закупена битова техника за центъра.

Децата от Центъра за настаняване от семеен тип "Другарче" не за първи път изработват тематични сувенири, в които влагат много желание, въображение и талант.

"Участват активно с идеи, съответно с помощ на доброволци и на колеги от колектива, който е тук и също така от други социални работници", каза Георги Атанасов.

Всяко изделие носи личния почерк на децата, а ако изберете да си купите ръчно изработен сувенир - петле, върху него ще откриете инициалите на автора му.

"Естествено те участваха основно в оцветяването на вече изработени модели, каквито виждате и тук в момента. Други, по-сложни, участваха колеги, говорим за такива, които се изработени от текстил. Така че да бъдат представителни, за да могат хората, които участват в благотворителността и вземат наши изделия, да ги поставят в домовете си на видно място", посочи Атанасов.

От години служителите във Варненския административен съд подкрепят децата от Центровете за настаняване от семеен тип. Благотворителните базари са традиция, като прекъсване е имало само по време на пандемията.

"Тази година възстановихме тази идея и мислим, че е изключително добре, защото по този начин подпомагаме и в годините сме го правили, лечение на деца или сме купували битова техника за домовете за настаняване от семеен тип. Това е арт терапия, както за децата и семействата от тези домове за временно настаняване, така и се включват служители", каза Елена Янакиева, председател на Административен съд-Варна.

"За мен това е удоволствие, да помогна на хората с това, което умея да правя", заяви Женя Савова, служител в Административен съд Варна.

Великденският благотворителен базар ще продължи до 20 април.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дара Малинова завоюва бронзов медал на турнир по художествена гимнастика в Баку
Дара Малинова завоюва бронзов медал на турнир по художествена гимнастика в Баку
Централният блокировач на бургаския волейболен Дея Спорт се връща в Италия
Централният блокировач на бургаския волейболен Дея Спорт се връща в Италия