НОВИНИ

Предстоят нови уволнения в Дома за хора с деменции в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
16:24, 17.08.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Регионални

Още двама служители от дома за хора с деменции в Пловдив ще бъдат освободени. Експертна комисия към общината е установила недопустимо поведение и нарушаване на работната дисциплина.

Припомняме, че в началото на тази година в медиите бяха показани кадри, на които се вижда как болногледачи малтретират настанените там хора. Директорката на дома също беше уволнена след скандалния случай.

След оповестените кадри на вербално насилие и агресия от страна на болногледачите в дома навсякъде в общите помещения вече са поставени камери за видеонаблюдение. Общинска комисия с участието на независими социални работници са изгледали всички видеозаписи и са разговаряли с работещите в дома за хора с деменции.

"Изготвиха един доклад, в който е отбелязано, че две от жените, независимо от техните твърдения, ядат от тавата, в която тези хора живеят и т.н. и се хранят. Днес сутринта разговарях с юриста и всички онези, които са нарушили правилата, независимо дали са дали повод за първото обсъждане или не са дали, ще бъдат освободени от работа", каза зам.-кметът Социални дейности - Пловдив Анести Тимчев.

За да се осигурят нормални условия на живот в дома, се включват и доброволци.

"Сега имаме допълнителни мерки, свързани с посещения на студенти от ПУ и МУ, за да може хората вътре да се чувстват комфортно. Никой няма право да се чувства облагодетелстван в сравнение с друг, още повече когато става дума за възрастни хора, там тяхната
безпомощност не означава, че ние трябва да демонстрираме силата си", каза Тимчев.

Автор: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как ще действат училищата при случай на COVID-19 - решават до края на седмицата
Как ще действат училищата при случай на COVID-19 - решават до края на седмицата
Втори пореден ден без случаи на коронавирус в Русе
Втори пореден ден без случаи на коронавирус в Русе