НОВИНИ

Премиерът Борисов пристигна в Словения за участие в Стратегическия форум

bnt avatar logo
от БНТ
10:04, 31.08.2020
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Словения, където ще участва в 15-ото издание на Стратегическия форум в гр. Блед.

Всяка година събитието събира държавни и правителствени ръководители, външни министри и представители на международни организации, които обсъждат актуалните предизвикателства в региона на Югоизточна Европа и търсят решения за преодоляването им. Тази година темата на Стратегическия форум е „Предизвикателства и възможности пред света след COVID-19; Съседи-региони-глобален свят – партньори или съперници?“.

Българският премиер Бойко Борисов ще участва в лидерския панел за дискутиране на бъдещето на Европа след Брекзит и кризата, предизвикана от COVID-19. Заедно с премиерите и президентите на държавите от Югоизточна Европа министър-председателят Борисов ще обсъдят начините за бързото справяне със социалните и икономическите последици от пандемията и ще фокусират вниманието си върху необходимостта от солидарност и единство в действията им за стабилност и устойчивост на Европа.

В рамките на форума в гр. Блед премиерът Бойко Борисов ще проведе и двустранни срещи със свои колеги от региона.

Вече 15 години Стратегическият форум в Блед е платформа за дискусии на лидерите от Югоизточна Европа, които търсят решения за преодоляване на предизвикателствата пред съвременните европейски общества.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мишел Аун призова Ливан да бъде обявена за светска държава
Мишел Аун призова Ливан да бъде обявена за светска държава
Стамен Белчев: Показахме характер и победихме (ВИДЕО)
Стамен Белчев: Показахме характер и победихме (ВИДЕО)