Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Премиерът Борисов пристигна в Словения за участие в Стратегическия форум

от БНТ
10:04, 31.08.2020
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Словения, където ще участва в 15-ото издание на Стратегическия форум в гр. Блед.

Всяка година събитието събира държавни и правителствени ръководители, външни министри и представители на международни организации, които обсъждат актуалните предизвикателства в региона на Югоизточна Европа и търсят решения за преодоляването им. Тази година темата на Стратегическия форум е „Предизвикателства и възможности пред света след COVID-19; Съседи-региони-глобален свят – партньори или съперници?“.

Българският премиер Бойко Борисов ще участва в лидерския панел за дискутиране на бъдещето на Европа след Брекзит и кризата, предизвикана от COVID-19. Заедно с премиерите и президентите на държавите от Югоизточна Европа министър-председателят Борисов ще обсъдят начините за бързото справяне със социалните и икономическите последици от пандемията и ще фокусират вниманието си върху необходимостта от солидарност и единство в действията им за стабилност и устойчивост на Европа.

В рамките на форума в гр. Блед премиерът Бойко Борисов ще проведе и двустранни срещи със свои колеги от региона.

Вече 15 години Стратегическият форум в Блед е платформа за дискусии на лидерите от Югоизточна Европа, които търсят решения за преодоляване на предизвикателствата пред съвременните европейски общества.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мишел Аун призова Ливан да бъде обявена за светска държава
Мишел Аун призова Ливан да бъде обявена за светска държава
Стамен Белчев: Показахме характер и победихме (ВИДЕО)
Стамен Белчев: Показахме характер и победихме (ВИДЕО)