НОВИНИ

Премиерът се срещна с ръководствата на работодателски организации онлайн

кирил петков добавка пенсионерите ваксинират
bnt avatar logo
от БНТ
09:23, 12.01.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Цените на енергоносителите и вариантите държавата да помогне на бизнеса за преодоляване на ценовия скок са били акцент на онлайн срещата между премиера Кирил Петков и ръководствата на петте национално представителни работодателски организации – Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България и Съюза за стопанска инициатива, както и на Българската асоциация на металургичната индустрия, съобщават от правителствената пресслужба.

По време на вчерашния разговор са били обсъдени възможностите за това помощите да достигнат най-адекватно до бизнеса.

Дискутиран е и новият подход на правителството за реакция на здравната криза, който е базиран на максимална практичност и равнопоставеност. Целта е да се запазят работещите бизнеси, без да се пренебрегва потенциална опасност за живота и здравето на хората от прекомерното натоварване на здравната система.

Премиерът Кирил Петков е изказал ясното си становище, че правителството е тук, за да помага. Споделил и, че задачата на кабинета е да преразпределя най-ефективно създадената от бизнеса стойност като акцентирал, че кабинетът ще служи на бизнеса, а не обратното, се казва в съобщението на правителствената пресслужба.

За премиера целта нулева корупция е постижима единствено с обединените усилия на бизнеса и Министерския съвет. Петков е призовал да не остане нито един сигнал за корупция, достигнал и до работодателските организации, и до кабинета, който да не е разследван.

„Прогресът и промяната на нашата икономика зависят само от общите ни действия и непрекъснатия и добър диалог“, е заявил на срещата министър-председателят Кирил Петков.

Снимка: Архив

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новак Джокович може да загуби големи суми от спонсорите си
Новак Джокович може да загуби големи суми от спонсорите си
Аспаруховият мост във Варна се нуждае от спешен ремонт
Аспаруховият мост във Варна се нуждае от спешен ремонт