НОВИНИ

Премиерът Янев: Най-голямото богатство в Българската армия са хората - мъжете и жените с униформи

премиерът янев голямото богатство българската армия хората мъжете жените униформи
bnt avatar logo
от БНТ
20:32, 07.08.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

"Най-голямото ни богатство са хората - мъжете и жените с униформи. Поклон към тях! Благодаря Ви за службата!". С тези думи министър-председателят Стефан Янев се обърна към участниците по време на тържественото честване на 142-годишнината от създаването на Военноморските сили на Република България.

Премиерът отправи пожелания към офицерите и цивилните служители на ВМС да бъдат дръзновени и посветени на завета от нашите деди – да защитават родината. Той изрази благодарност и към семействата на военнослужещите за тяхната подкрепа в мисията им да бъдат стражи на родината ни.

В словото си премиерът припомни, че всеки българин трябва да помни делата на нашите предци, защитавали отечеството ни, като изтъкна постиженията на ветераните от Военноморския флот. Министър-председателят отбеляза добрата симбиоза между армията и бизнеса, като даде за пример участията на фирми в операции заедно с ВМС.

Стефан Янев бе категоричен, че трябва да градим визии, които гарантират именно завета на дедите – да бдим над отечеството.

В основата на тези визии не са платформите – те се сменят. В миналото е имало един тип оръжейни платформи, в момента имаме други, в бъдеще ще имаме още по-добри, отбеляза Янев.

Колкото и да се усъвършенства техниката, хората остават ключов фактор, допълни премиерът.

Честването на 142-годишнината от създаването на Военноморските сили на Република България се проведе във Фестивалния и конгресен център във Варна и беше открито от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водолази почистиха морския бряг във Варна
Водолази почистиха морския бряг във Варна
Лозарите очакват добра реколта, но изкупните цени остават ниски
Лозарите очакват добра реколта, но изкупните цени остават ниски