НОВИНИ

Признанието на Кейт, което сложи край на спекулациите

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
17:45, 23.03.2024
Чете се за: 04:07 мин.
По света
Слушай новината

Във Великобритания - вълна от съпричастност към принцесата на Уелс, след като вчера Катрин в лично видео съобщи, че се бори с онкологично заболяване. Така съпругата на принц Уилям не само сложи край на спекулациите около здравословното си състояние, но и напомни, че преди да се превърне в най-бляскавата жена на Острова, тя беше просто Кейт Мидълтън - дъщеря на заможно семейство, без кралски произход. И именно това британците обикнаха в нея.

"Катрин си е направила пластична операция", "Уилям чака дете от друга жена", "От Двореца не казват истината" - само малка част от заглавията в британската преса през изминалите седмици. През януари от двореца Кенсингтън съобщиха, че принцесата на Уелс Катрин ще се подложи на планирана операция и няма да има публични изяви поне до Великден.

Информационният вакуум, който последва, роди немалко спекулации. В опит да потушат напрежението, от кралското семейство разпространиха снимка на Катрин с трите ѝ деца. Което обаче роди нов скандал - снимката била манипулирана, казаха световните агенции.

А Кейт се извини за липсата си на умения с програмите за обработка на снимки. Превърнала се в обект на подигравки и от двете страни на Океана и преследвана от папараците, принцесата на Уелс беше подложена на медиен и обществен тормоз. До вчера, когато дойде неочакваното признание. Облечена с дънки и пуловер, седнала на пейка и почти през сълзи - майката на три деца призна, че се бори с рак.

"Съветът на медицинския ми екип беше да се подложа на превантивна химиотерапия и в момента съм на ранен етап от лечението. Това, разбира се, беше разтърсващо и Уилям и аз правехме всичко по силите си, за да се справим в тесен семеен кръг за доброто на нашето младо семейство. Както можете да си представите, трябва време. Трябваше да се възстановя от операцията, за да започна лечението. Но най-важното - отне ни време да обясним всичко на Джордж, Шарлът и Луи по подходящ за тях начин и да ги уверим, че всичко с мен ще бъде наред", сподели Кейт, принцеса на Уелс.

"Добре съм", казва Кейт и благодари на съпруга си Уилям, че е до нея. "Гордея се с моята обичана снаха", казва крал Чарлз III в разпространено от Бъкингамския дворец послание. Британският крал също разби стереотипа като стана първият действащ монарх, разкрил публично, че има онкологично заболяване. Подобно на него, Катрин изтъкна, че целта ѝ е да даде кураж на всички онези, които са чули страшната диагноза. Послание отправиха и принц Хари и Мегън Маркъл.

Снимки: БТА и БГНЕС

Принц Хари и Мегън Маркъл:
"Желаем скорошно възстановяване на Кейт и цялото семейство. Дано да имат възможност да преодолеят ситуацията спокойно и в тесен семеен кръг".

"Заедно ще изкачим и този връх", написа брат ѝ Джеймс Мидълтън.

Днес заглавията на Острова по нищо не приличат на първите страници от преди седмици. "Сега е време най-после да помисли за себе си" и "Не си сама" написаха дори от таблоида "Сън".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са големите атентати, белязали Русия в миналото?
Кои са големите атентати, белязали Русия в миналото?
Барселона решава за Ансу Фати след края на сезона
Барселона решава за Ансу Фати след края на сезона