НОВИНИ

Проблем с водата във варненското село Каменар

bnt avatar logo
от БНТ
12:01, 19.07.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Живеещите в блоковете във варненското село Каменар сигнализираха, че от чешмите им тече вода с много ниско налягане, а често са и без вода. Потърпевши са близо 50 семейства.

Проблемът е от десетилетие, водата намалява само през летните месеци. Хората са подавали много пъти сигнали до ВиК - Варна, но проблемът им остава нерешен.

Всеки ден след 17 часа живеещите в 8-те блока на село Каменар остават без вода.

"Много е трудно. Особено в тези горещини, пълним шишета с вода, бидон пълним за тоалетната, няма с какво да се измием. Водата въобще не се качва до душа за къпането. Къпем се с леген", заяви Иванка Станева.

Недялка Йорданова също като съседите си през летните месеци пълни бутилки и бидони с вода. Когато пък има вода през деня, тя е с толкова ниско налягане, че не може да се пусне нито пералня, нито съдомиялна. Хората споделят, че вода с нормално налягане има само след 23 часа.

Потърпевшите търсят решение на проблема от 10 години. Според тях причина за ниското налягане на водата е застрояването на намиращата се наблизо местност, което увеличава потреблението през лятото.

От ВиК - Варна заявиха, че заради големи загуби на вода в махалата на Каменар има недостиг в другата част на населеното място.

Според управителя на дружеството Валентин Вълканов около 60-70 кубика е потреблението на домакинство там. Често водата тече по улиците, а в много от къщите водомерите са премахнати, допълни той.

Репортер: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Албания и Северна Македония започват преговорите за присъединяване към ЕС
Албания и Северна Македония започват преговорите за присъединяване към ЕС
Бяла водна лилия се появи в Природен парк "Златни пясъци"
Бяла водна лилия се появи в Природен парк "Златни пясъци"