НОВИНИ

БСП на среща с ПП: Нинова - нямаме намерение да тупкаме топката, Петков - политическа криза не трябва на България

bnt avatar logo
от БНТ
10:00, 19.07.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

БСП започна днес консултации за излъчване на правителство с "Продължаваме промяната".

"На тази първа среща имаме да ви кажем четири неща – да ви благодарим и да отчетем, че като правителство досега свършихме много добри неща, оставяме страната във финансова стабилност, икономически растеж и с много добра социална политика. На второ място – загрижени сме за месеците, които предстоят, нови предизвикателства ни чакат и затова смятаме да положим усилия да съставим редовно правителство, трето – имаме намерение да стъпим върху програмата, която заедно изработихме и четвърто – нямаме намерение да тупкаме топката", това каза в началото на срещата Корнелия Нинова, лидер на БСП.

"Работихме много конструктивно, особено относно социалната политика. Имаме най-големия растеж в Европа на индустриалното производство", заяви Кирил Петков.

По думите му допълнителна политическа криза не трябва на България, 22 закона трябва да бъдат приети в следващите месеци.

Вижте още в прякото включване на Вера Александрова.

"Важно е във всички аспекти на Плана за възстановяване да напреднем. Ще говорим за политики. Първата точка на програмата, която приехме, е приемането на новия закон за КПКОНПИ, антикорупционен закон, с номинацията на г-н Рашков", допълни Кирил Петков.

Вчера президентът Румен Радев връчи третия мандат на "БСП за България". От партията посочиха, че номинацията за премиер трябва да е от "Продължаваме промяната" - най-голямата политическа сила в този парламент.

Президентът Румен Радев връчи третия мандат на БСП

От левицата няма да търсят подкрепа от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане".

Снимки: Десислава Кулелиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на хотелиери в Бургас
Протест на хотелиери в Бургас
Забрана за къпане в река Дунав
Забрана за къпане в река Дунав