НОВИНИ

Продължава изтеглянето на падналия автовоз край пътен възел "Даскалово"

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:05, 16.09.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Почина шофьорът на падналия автовоз край пътен възел "Даскалово". Все още продължава изтеглянето на тежкотоварния камион. Движението се осъществява в една лента.

Акцията по изтеглянето на автовоза все още продължава. Машината е паднала от височина над 10 метра, а шофьорската кабина е смачкана от неузнаваемост. Най-малко 2 часа спасителните екипи са се опитвали да освободят шофьора. За съжаление по-късно той е починал в болницата.

От "Пътна полиция" заявиха, че пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Имал е доста дълъг стаж зад волана и досега не е имал сериозни провинения на пътя. При навлизането в пътния възел камионът е пробил мантинелата и паднал от моста. Проверяват се различни версии за причината за инцидента - като техническа неизправност или шофьорска грешка.

"Незабавно към момента на пристигане на "Пътна полиция" на местопроизшествието са предприети действия по обезопасяване, по оглед и т.н., като не е установен разлив на гориво-смазочни материали. Категорично. Няма. Пътното платно е чисто. Тепърва ще има технически експертизи, автотехнически и така. - Спирачен път имал ли е? - Няма. Версиите са много, не трябва да навлизаме в детайли, няма да е почтено към семейството, нито към институции, собственик на пътя, пътна и така нататък. Имаме технически неизправности, поведение на водача и много други фактори", заяви Александър Ангелов, "Пътна полиция" - ОД на МВР-Перник.

Очаква се до края на деня движението в района да бъде напълно възстановено.

Вижте повече в прякото включване на Тихомир Игнатов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Редица тенис звезди отправиха послания към Роджър Федерер след новината за отказването му
Редица тенис звезди отправиха послания към Роджър Федерер след новината за отказването му
Селекционерът на Северна Македония повика 27 играчи за мачовете срещу България и Грузия
Селекционерът на Северна Македония повика 27 играчи за мачовете срещу България и Грузия