Продължават протестите в различни градове на страната

от БНТ
20:18, 04.08.2020
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Отново протести и тази вечер в различни градове на страната.

ГАБРОВО
В Габрово недоволни от управлението излязоха на протестно автошествие. Точно в 18.30 ч протестиращите се събраха на входа на града към Велико Търново и оттам в колона обиколиха възлови кръстовища и булеварди. Шествието стигна и до сградата на общината, където протестиращите скандираха "Оставка", а след това автошествието продължи по улиците на града.

ПЛОВДИВ
И тази вечер пловдивчани се събраха на площада през Общината, за да изразят недоволството си от управлението на страната и главния прокурор. Хората бяха категорични, че отпускарското време няма да ги разколебае да протестират всяка вечер, докато исканията им за оставки не се изпълнят. За четвъртък протестиращите подготвят шествие, което да блокира за кратко ключови кръстовища в града.

БУРГАС
Протестът в Бургас - недоволни граждани се събраха отново пред сградата на Общината, след което потеглиха на протестно шествие по централната улица "Богориди". Със скандирания "Мафия" и "Оставка" протестиращите блокираха движението на входа на Морската градина.

БЛАГОЕВГРАД
Пореден ден на протести и в Благоевград. Недоволните поискаха намаляване на ДДС на всички хранителни продукти, както и въвеждане на машинно гласуване. Призоваваха още за започване на разследвания на всички управлявали страната след промените от 1989 г. Отново поискаха оставките на правителството и главния прокурор.

РУСЕ
Протестиращите в Русе се събраха за 26-та поредна вечер в центъра на града, за да настояват за оставките на правителството и на главния прокурор. В мирното шествие по главната улица се включиха и много родители, които казаха, че протестират, защото искат България да е дом за техните деца, а не да ги прогонва.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Медицинска сестра беше нападната в Шумен
Медицинска сестра беше нападната в Шумен
Най-малко 10 жертви и стотици ранени след две експлозии в Бейрут
Най-малко 10 жертви и стотици ранени след две експлозии в Бейрут