НОВИНИ

Проектът за 8-ия пакет санкции на ЕС срещу Русия е изпратен, днес България излиза със становище

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:00, 29.09.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Проектът за 8-ия поред пакет санкции на Европейския съюз срещу Русия е изпратен на България снощи и днес страната ни трябва да изрази своето становище. Това обяви на брифинг служебният външен министър Николай Милков.

Той подчерта, че България няма да признае референдуми, проведени в окупирани територии. Милков обясни също, че българските граждани с двойно гражданство, които имат и руски, и български паспорт, подлежат на мобилизация, ако в момента се намират в Русия.

Тези само с български паспорт могат да се приберат у нас при желание. Министърът коментира и основните принципи, към които ще се придържа България при обсъждането на новите санкции.

"Първият принцип е, че тези санкции трябва да засилят натиска срещу Русия. Вторият да се минимизират щетите върху европейските икономики и да не се допусне в никакъв случай те да бъдат по-големи отколкото ползите, които биха донесли. Вчера в 8 вечерта сме получили предложение за това какво трябва да съдържа този пакет санкции. В момента изготвяме становище, което трябва да бъде отчетено в хода на съгласуването", заяви Николай Милков, служебен министър на външните работи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Весела Лечева се включи в спортен празник в Троян
Министър Весела Лечева се включи в спортен празник в Троян
Полицията арестува мъж от Лом за купуване на гласове
Полицията арестува мъж от Лом за купуване на гласове