НОВИНИ

Проф. Георги Михайлов, БСП: Бюджетът за догодина е предизборен, купуват се индулгенции с него

bnt avatar logo
от БНТ
22:24, 30.10.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

България имаше шест месеца да се подготви за втората вълна, а здравната ни система да се настрои за проблемите в момента, заяви в студиото на „Панорама“ лекарят проф. Георги Михайлов – депутат от ПГ „БСП за България“.

„Имаше няколко пункта, на които трябваше да се обърне внимание. На първо място, това са противоепидемичните мерки. На второ място е конструирането на здравната система като устойчива пирамида, свързано с буфериране на болните, с изнасяне на лаборатории за бърза и ефективна диагностика и прецизиране на статуса на нацията. И на трето място, което се оказа най-сериозният проблем в момента, съхраняването на медицинския персонал“, коментира проф. Михайлов.

Той добави, че здравната система не е реформирана през последните 10 години и наливането на пари в нея поражда недоволство. Не търсим самоцелни критики, а решения на проблемите, увери народният представител.

Според него бюджетът за следващата година е „предизборен и се купуват индулгенции с него“.

„През четирите години от живота на този парламент БСП последователно предлагаше систематично промени в областта на социалната политика, които бяха адекватни и стъпаловидни. Сега изведнъж се излива рогът на изобилието, като се случват неща, които бяха отбелязани от всички бивши министри на финансите. Ясно е, че бюджетът е предизборен, ясно е, че се купуват индулгенции с него“, категоричен беше проф. Михайлов.

Какво още каза депутат от ПГ „БСП за България“ вижте във видеото.

Гледайте повече от "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов поднесе съболезнования по повод земетресението в Егейско море
Премиерът Борисов поднесе съболезнования по повод земетресението в Егейско море
Маринела Петрова: Бюджет 2021 не е на голямото харчене
Маринела Петрова: Бюджет 2021 не е на голямото харчене