НОВИНИ

Проф. Семерджиев: Студентите учат при всички условия на спазване на епидемиологичните изисквания

bnt avatar logo
от БНТ
19:47, 31.07.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Още

На пръв поглед е почти невъзможно обучението в НАТФИЗ дистанционно, но когато човек напрегне ума си и силите си, става възможно, каза в "Още от деня" ректорът му проф. д-р Станислав Семерджиев. И уточни, че този тип обучение е проведено по онези предмети, по които то е можело да се случи, дори и по такива, за които не са предполагали, че е възможно - сценична реч, вокал, сценично движение.

В момента студентите наваксват по актьорство, филмова режисура, куклено майсторство - по тях няма как да се обучават онлайн.

Лятната ваканция беше пролетна, сега в момента студентите учат при всички условия на спазване на епидемиологичните изисквания до 21 август, уточни проф. Семерджиев. На 24 август започва приемът на документи за кандидатстудентската кампания. Изпитите в НАТФИЗ винаги са били специфични и не са се влияели от матурите.

"Дипломирането на последния випуск се случи в една много изолирана лабораторна среда - само студентите, които се дипломират, и аз - единственият човек, който им връчваше дипломите", каза ректорът на НАТФИЗ.

Още за обучението в условията на пандемия и как са се справили студентите и преподавателите в НАТФИЗ - вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
23-та поредна вечер на протести. Мотото на демонстрацията: 11 г. стигат
23-та поредна вечер на протести. Мотото на демонстрацията: 11 г. стигат
Протести в Беларус и дипломатическо напрежение между Минск и Москва
Протести в Беларус и дипломатическо напрежение между Минск и Москва