НОВИНИ

Професия социален предприемач: Кауза в името на децата

bnt avatar logo
от БНТ
18:26, 06.11.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Смисълът да правиш собствен бизнес и да се развиваш, дори и с малки стъпки, е да променяш живота на хората и по някакъв начин да помагаш. Така Десислава Николова описва същността на собствената си работа. Какво е да си социален предприемач в истинския смисъл на този израз?!

"Създадохме малка компания, която произвежда бебешки и детски неща. Шием бебешки спални чувалчета, започнахме кампания за безопасен бебешки сън", споделя Десислава Николова, социален предприемач.

Компанията създава серия дрешки, създадени специално за деца с кожни проблеми, тежък атопичен дерматит и чувствителна кожа. Дрешките са по-различни с това, че са направени от два слоя плат, като вътрешният плат е една специална материя, която е обработена с натурален антибактериален агент, който убива стафилококите.

"В рамките на няколко месеца бяхме в над 40 болници в над 35 града в България, където дарихме бебешки спални чувалчета на почти всички родилни отделения в страната. Тогава осъзнахме, че смисълът да работим е да правим добро под някаква форма, така се роди идеята да създадем наша фондация, която няма да събира средства, ще се финансира изцяло от нас и ще се занимава с това да сбъдва желания на критично болни деца. Ние вярваме, че при тези деца сбъдването на желания може да има функция на повече от лекарство - например едно дете да стане пожарникар за един ден или пък да има кученце", разказва Десислава Николова.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трагедия в САЩ: Жертви и ранени, сред които и деца, по време на концерт в щата Тексас
Трагедия в САЩ: Жертви и ранени, сред които и деца, по време на концерт в щата Тексас
Байерн Мюнхен нанесе първа загуба на Фрайбург
Байерн Мюнхен нанесе първа загуба на Фрайбург