НОВИНИ

Акция на полицията в Бургаско - проверяват се тежкотоварни камиони

bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 06.11.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Започна нова специализирана полицейска акция в Бургаско. Тя е насочена срещу зачестилите катастрофи с тирове. За какво ще се следи и контролира.

Претоварените тежкотоварни автомобили са основната причина за тежките пътнотранспортни произшествия с тирове в Бургаско. Последният такъв инцидент е в Айтос, където живота си загубиха баща и двете му деца.

По данни на полицията открити са големи несъответствия в документите за товар от изходната точка на тировете до крайната им цел. Образувано е и досъдебно производство, но разследването продължава и към момента няма повдигнато обвинение. Проверявани са няколко фирми от различни общини в региона.

"Разпитани са множество лица в качеството си на свидетели. Извършени са 13 претърсвания, обхванали 3 населени места. Това са градовете Бургас, Карнобат и Несебър", заяви Георги Чинев ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас.

Подробности за акцията оповести и старши-комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас:

"В рамките на една седмица при проверка от страна на служителите на Пътна полиция на тежкотоварни автомобили бяха съставени над 20 фиша, за това, че въпросните автомобили с товар се движат без придружаващи за товара документи. Извършени бяха претърсвания и изземвания на документи от 5 фирми-превозвачи - става дума за пътни листи, товарителници, кантарни бележки".

И още една информация, разгласена от Бургаската полиция, този път, свързана с купения вот. В последните дни са образувани 16 досъдебни производства, а схемите са опрощаване на кредити и вересия от малки хранителни магазини срещу гласуване за определена политическа сила. А някои хора са склонявани да гласуват срещу това да получат дърва за огрев по-бързо. Гласът в Бургаско варира от 40 до 100 лв.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 камили и лама избягаха от цирка в Мадрид
8 камили и лама избягаха от цирка в Мадрид
Ученици от Варна чистят от графити подлези в центъра на града
Ученици от Варна чистят от графити подлези в центъра на града