НОВИНИ

Времето остава по-топло от типичното за сезона

bnt avatar logo
от БНТ
13:39, 06.11.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Рекордно висока температура беше измерена вчера във Велико Търново - 32,4°. Това е най-високата стойност, регистрирана през ноември. Причина за необичайно топлото време е мощен пренос на по-топъл въздух от югозапад, с който се пренася и сахарски прах.

Днес вятърът ще смени посоката си и ще се ориентира от северозапад и североизток. Ще се понижат и температурите, но ще останат по-високи от типичните за сезона. Максималните ще са между 16° и 21°. Над Западна България облачността ще е значителна, но само на изолирани места слабо ще превали. На изток ще преобладава слънчево време.

Температурите в неделното утро ще са между 8° и 13°. През деня облачността ще се задържи значителна, а главно в котловините и низините видимостта ще е намалена.

След обяд от запад облачността ще се разкъса, в Западна България до предимно слънчево. Максималните температури ще са между 17° и 22°.

Над планините ще е предимно облачно и на отделни места ще превали дъжд. Ще духа до умерен югозападен вятър.

И към времето на континента - над по-голямата част от Западна Европа облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. В Централна Европа и на Пиренеите ще е предимно слънчево. След обяд слънчеви часове ще има и над Балканите.

У нас в началото на седмицата температурите ще са с 2 - 3 градуса по-високи, но през следващите дни ще се понижат значително. Времето ще е облачно, ще има и валежи, във вторник на повече места в Северна България, а в сряда и над южните райони. В четвъртък вероятността за валежи е по-малка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жорди Кайседо с повиквателна за националния отбор на Еквадор
Жорди Кайседо с повиквателна за националния отбор на Еквадор
Франс Футбол отрече слуховете, че Меси печели Златната топка
Франс Футбол отрече слуховете, че Меси печели Златната топка