НОВИНИ

Прокуратурата протестира присъдата по делото за смъртта на Милен Цветков

години затвор кристиан николов причинил смъртта милен цветков
bnt avatar logo
от БНТ
17:17, 10.03.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

В установения от закона срок Софийска градска прокуратура (СГП) депозира протест срещу присъдата от 04.03.2022 г. на Софийски градски съд (СГС), с която подсъдимият Кристиан Николов беше признат за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и му беше наложено наказание "лишаване от свобода“ за срок от 9 години, което да се изтърпи при първоначален общ режим, както и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 10 години, съобщиха от прокуратурата.

СГС прие за установено, че при управление на моторно превозно средство подсъдимият е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на М.Ц., като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества.

С протеста си прокуратурата ще настоява Апелативен съд-София да признае подсъдимия за виновен в извършване на умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3, б. „в“, пр. 2 вр. с ал. 1 от НК, както и да му наложи по-тежко наказание. СГП счита, че от събраните в хода на съдебното следствие доказателства се установява, че на 19.04.2020 г. подсъдимият умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков, като при управление на лек автомобил в гр. София е нарушил правилата за движение по пътищата, в следствие на което е предизвикал пътнотранспортно произшествие с автомобила на пострадалия, което е довело до смъртта му.

Доводите в протеста могат да бъдат допълнени след като СГС изготви мотивите към присъдата си.

Цялото съобщение на Софийска градска прокуратура можете да видите ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво е глаукомата - очната болница във Варна с кампания за борба със заболяването
Какво е глаукомата - очната болница във Варна с кампания за борба със заболяването
Тервел Замфиров и Теодора Пенчева спечелиха паралелния слалом за Купа „Пампорово“
Тервел Замфиров и Теодора Пенчева спечелиха паралелния слалом за Купа „Пампорово“