НОВИНИ

Прокуратурата взима под специален надзор случая с пребития бизнесмен от Петрич

случаят пребития смърт бизнесмен петрич минава специален надзор прокуратурата
bnt avatar logo
от БНТ
13:58, 03.06.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура-София взеха на специален надзор досъдебно производство, водено от Окръжна прокуратура-Благоевград за пребития до смърт 44-годишен бизнесмен от Петрич.

Днес в Петрич главният прокурор Иван Гешев се срещна със Страхил Кацарски, брат на починалия. Обвинител номер 1 изрази съжаление за случилото се и увери близките на жертвата, че прокуратурата ще доведе разследването до край.

На 23 май след конфликт между две компании, Самуил Кацарски станал свидетел на случващото се и се опитал да предотврати ескалацията на напрежението. Скандалът прераснал във физическа разправа, при което на мъжа бил нанесен побой. Вследствие на нанесените му удари пострадалият изпадал в кома. Въпреки предприетото болнично лечение няколко дни по-късно мъжът починал.

В качеството на обвиняеми по досъдебното производства са привлечени 27-годишният П.Т. и 24-годишният К.К. По искане на прокуратурата им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Убитият бизнесмен от Петрич опитал да спре спор между младежи

Иван Гешев разговаря и с магистрати и служители на Териториално отделение-Петрич. Срещата е в рамките на работните посещения на главния прокурор в петте апелативни района в страната и бяха обсъдени приоритетите на прокуратурата през настоящата година, ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност, утвърждаване на върховенството на закона и отстояване на независимостта на прокуратурата като част от съдебната власт.

Иван Гешев е категоричен, че няма да спре да работи в интерес на българските граждани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК: Жените гласуват с машина по-бързо от мъжете, средното време е над минута
ЦИК: Жените гласуват с машина по-бързо от мъжете, средното време е над минута
В очакване на полуфиналите при младежите на Евро 2021
В очакване на полуфиналите при младежите на Евро 2021