НОВИНИ

Протест срещу агресията в Петрич след като мъж почина при жесток побой

bnt avatar logo
от БНТ
18:12, 31.05.2021 (обновена)
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Петрич на протест срещу агресията. Мъж от града почина след жесток побой и седмица в кома. Опитал са да разтърве две биещи се компании на улицата и тогава нападнали него.

За втора поредна вечер жителите на Петрич излязоха на протест на пешеходната пътека, където преди седмица двама младежи пребиват зверски 46-годишния Самуил Кацарски.

Всички го познават като усмихнат и добър човек, и настояват за справедлив процес.

Самуил изпадна в кома след побоя, няколко дни прекара в столично лечебно заведение, но за съжаление вчера следобяд почина.

В сутрешните часове на 23 май в Петрич възникнал конфликт между две компании. Самуил Кацарски, който става свидетел на случващото се, се опитал да предотврати ескалацията на напрежението. Младежите започнали да го удрят и той паднал на пешеходна пътека, където го открил Христо Гецков.

Аз чух разни обиди, удари и отидох да проверя какво става, и вече видях човека проснат на земята. Той беше в безсъзнание, имаше много загуба на кръв, беше си глътнал езика, в много тежко състояние беше, разказва Христо Гецков.

След побоя мъжът изпаднал в кома и е транспортиран в столична клиника, където е и починал.

Самуил Кацарски е един от известните бизнесмени в Петрич, собственик е на оранжерия и цветарски магазин. Хората го определят като усмихнат и сърдечен човек, заради което всички са потресени от случилото се.

Убитият бизнесмен от Петрич опитал да спре спор между младежи

За побоя са задържани двама мъже – на 24 и на 27 години. Повдигнати са им обвинения за причиняване на средна телесна повреда.

Близките на загиналия мъж все още не са решили дали ще имат някакви претенции към тях.

Ние вярваме в цялата съдебна система. Надявам се да мине всичко както трябва и да си получат наказанието, каза Страхил Кацарски – брат на починалия Самуил Кацарски.

От Апелативна прокуратура казаха, че ще се извърши аутопсия на тялото на починалия, а вече са разпитани свидетели, извършени са разпознавания, изискани са видеозаписи. Назначени са видеотехническа и лицевоидентификационна експертизи.

Репортери: А. Сукалинска, Й. Бакалска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
24-часова стачка спира движението на всички кораби в Гърция на 3 юни
24-часова стачка спира движението на всички кораби в Гърция на 3 юни
Каналджия, заловен с 27 мигранти, отива на съд
Каналджия, заловен с 27 мигранти, отива на съд