НОВИНИ

Нови рокади в службите - смениха ръководни кадри в ГДБОП и ДАНС

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:52, 31.05.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Нови смени по върховете на ДАНС и МВР. Досегашният директор на ГДБОП Любомир Янев е преназначен, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство.

Янев ще работи в звеното, което подпомага вътрешния министър в борбата с купуването и продаването на гласове, където бeше преназначен и бившият шеф на дирекция "Вътрешна сигурност".

Временно преназначен на длъжността директор на ГДБОП е Калин Стоянов. Досега той е ръководил отдела за специални операции на антимафиотите.

Зам.-председателят на ДАНС Недялко Недялко също е освободен от поста си. Твърди, че е научил за уволнението си от свои колеги.

Шефът на ДАНС: Бойко Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация за срок от три години

Именно Недялков преди две години е подписал отнемането на достъпа до класифицирана информация на Бойко Рашков. Недялков разказа за негов разговор с премиера Стефан Янев и вицепремиера Бойко Рашков от първите дни на служебния кабинет.

Тогава основните въпроси, които бяха задавани към мен, в самото начало това беше детайлна информация, която трябва да подготвим и да докладваме за шпионския случай. Г-н Рашков се обърна към мен и попита защо не отнема достъпа до класифицирана информация на главния прокурор. След това последваха допълнително други въпроси, от които очевадно си личи фиксацията в негативен аспект от страна на министъра на вътрешните работи Рашков към прокуратурата и в частност към главния прокурор.

Недялко Недялков е роден през 1971 г. в София. Магистър е от УНСС, специалност "Маркетинг и мениджмънт". През 2002 г. е назначен на работа в Национална служба "Сигурност" - МВР, а през 2008 г. е преназначен в новосъздадената Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Преминава през всички нива на служебната йерархия. До назначаването му на поста заместник-председател на ДАНС заема длъжността директор на дирекция в Агенцията. Награждаван е за отлично изпълнение на професионалните си задължения. Владее английски език.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ кани партиите за подписване на предизборно споразумение
БНТ кани партиите за подписване на предизборно споразумение
Челси се интересува от Ромелу Лукаку и Ерлинг Хааланд
Челси се интересува от Ромелу Лукаку и Ерлинг Хааланд