НОВИНИ

Неочакван обрат: Служителят от офиса в Разлог може да е инсценирал грабежа?

bnt avatar logo
от БНТ
18:04, 31.05.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Въоръжен грабеж в офис на дружество за парични преводи в Разлог. Под заплахата от насочено оръжие служителите са предали метална каса с пари.

Заради обира през целия ден всички изходи на Разлог са блокирани от полиция. Проверяват се всички автомобили, които напускат града.

Обирът е извършен на метри от болницата в Разлог, на натоварено кръстовище.

Няма свидетели, освен служителя на касата. Той разказа пред БНТ, че обирджиите били двама. Единият имал пистолет, с който го заплашил. За щастие, до физическо нараняване на работещия в касата мъж не се е стигнало. По това време в офиса нямало клиенти.

Васил Татарски работи в касата за разплащания от няколко години. Днес на обяд излязъл за кратко. След като се върнал на работното си място в офиса нахлули двама мъже. Не били маскирани, но носели оръжие.

Влязоха двама, единият беше въоръжен. Той ме заплаши, каза да дам парите. Дадох каквото имах, тоест не го дадох, той си го взе, взе по-едри пари, каза Васил.

Според потърпевшия мъжете, извършили обира, не са местни.

Не са от нашия град, само това мога да кажа, защото не говорят както и вие говорите книжовно и аз в момента, каза още Васил.

След обира мъжът не е успял да види накъде са избягали крадците, както и дали са били с автомобил.

Всичко стана толкова бързо, че просто вие си нямате представа! Надали някой от вас е попадал в такава ситуация, казва Васил.

Полицията продължава работата по случая. Към момента няма информация дали в офиса има охранителни камери и успели ли са те да снимат крадците.

В късния следобед излезе информация, че служителят в офиса може сам да е инсценирал обира. Пред БНТ собственикът на фирмата заяви, че това са догадки и полицията трябва да си свърши работата по изясняването им.

Автор: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Началникът на отбраната за инцидента в Чешнегирово: Получил се е срив в информацията
Началникът на отбраната за инцидента в Чешнегирово: Получил се е срив в информацията
Трети експеримент с машините за гласуване - какви са изводите
Трети експеримент с машините за гласуване - какви са изводите