НОВИНИ

Простреляха журналист в Амстердам

простреляха журналист амстердам
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
23:40, 06.07.2021
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

Неизвестно лице е стреляло по журналиста Питър де Фрийс, който е сериозно ранен и откаран в болница, съобщиха световните информационни агенции.

"Питър де Фрийс е прострелян. Той е откаран в болница със сериозни наранявания. Детективите са започнали мащабно разследване", се казва в съобщение на полицията.

Журналистът е бил поканен като гост в телевизионна програма. Стрелбата е открита на улицата, след като той е напуснал студиото. Очевидци твърдят, че са чули поне пет изстрела, като един куршум е улучил главата на журналиста.

Според източници на една от магистралите близо до Амстердам полицията е задържала човек, който е заподозрян за участие в нападението.

Де Фрийс е известен криминален разследващ журналист, който е свидетелствал в съда като експерт по редица наказателни дела.

Трима арестувани след стрелба срещу известен разследващ журналист в Амстердам

Бил е под полицейска защита от доста време. Той твърди, че е в "черния списък" на лидера на престъпния картел "Ангелите на смъртта" Ридуан Тахи, който беше арестуван през 2019 г. в Обединените арабски емирства и по-късно екстрадиран в Нидерландия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕП призова България незабавно да бъде приета в Шенген
ЕП призова България незабавно да бъде приета в Шенген
Задържаха бижута за близо 200 000 лева на "Капитан Андреево"
Задържаха бижута за близо 200 000 лева на "Капитан Андреево"