НОВИНИ

Простреляната в метрото жена е трябвало да пътува за чужбина

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
12:14, 13.05.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава разследването на кървавия инцидент в софийското метро, при който мъж простреля жена, а след това се самоуби. Една от версиите е, че двамата са имали лични отношения, но какви тепърва ще се изяснява от разследващите.

Единствената информация, която от полицията съобщават към този момент, е, че разследването тече. От наши източници научихме, че се разпитват близки на мъжа и жената, за да се изясни в какви точно отношения са били. По непотвърдена информация жената е трябвало да пътува за чужбина, а с метрото пътувала към летището. Дали изстрелите са последвали след скандал или всичко е станало хладнокръвно и добре планирано - все още няма информация по тези въпроси.

Засега няма преки очевидци на стрелбата в метрото на Аерогарата

В предаването "Денят започва" криминалният експерт Иван Савов заяви, че според него става дума за битова свада, а мъжът е използвал огнестрелното оръжие, защото е имал такова. Според Савов е и напълно възможно да има свидетели, които в момента отказват да говорят. И подчерта, че всеки гражданин, който притежава оръжие, носи отговорността за действията си.

"Моят апел към съответните органи е, вместо да сипят обвинения към хората, които притежават оръжие, да помислят как да засилят психологическия контрол при придобиването му. Проблемът не е, че той е бил в метрото с пистолет, проблемът е, че е решил да си разчисти сметките с дамата вътре във метрото. Слава богу, на последна спирка - предполага се, че има малко хора в мотрисата", каза експертът.

От болница "Света Анна" съобщиха за БНТ, че жената все още е в изключително тежко състояние, а лекарите продължават да се борят за живота ѝ.

Прокуратурата започна разследване на стрелбата в столичното метро

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов: Има няколко варианта ВМРО да се яви на изборите
Каракачанов: Има няколко варианта ВМРО да се яви на изборите
Евростат: България е сред страните в ЕС с най-малко разводи
Евростат: България е сред страните в ЕС с най-малко разводи