НОВИНИ

Просветният министър: При 10% заболели ученици ще се премине към дистанционно обучение

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
16:15, 24.08.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Още
Слушай новината

Днес пристигнаха и насоките на Министерството на здравеопазването, които прецизират н някои от нашите насоки, ние ще ги вземем в пълна степен. Вместо 15% да бъде границата от болните ученици за преминаване на дистанционно обучение, да бъде 10% и също има някои указания за носене на маски и двете допълнения, които прави Министерство на здравеопазването, са свързани с факта, че този вариант на вируса е доста по-заразен. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Николай Денков след заседанието на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование.

Проф. Денков каза, че учениците от 1-ви до 4-ти клас и децата в детските градини, ако сме в зелената зона, могат да бъдат без маски с решение на педагогически съвет.

"Ако сме в жълта, червена, тъмночервена зона, тогава и учениците от 1-ви до 4-ти ще трябва да носят маски", каза образователния министър.

Сборни паралелки в училище ще има само при червен сценарий

Предвид факта, че може да се пренася вирусът и от ваксинирани хора, образователният министър каза, че и ваксинираните възрастни трябва да носят маски в училищната и предучилищната мрежа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водещите първенства в Европа са загубили 2 милиарда евро заради затворените стадиони
Водещите първенства в Европа са загубили 2 милиарда евро заради затворените стадиони
Пет италиански града искат да са домакин на "Евровизия 2022"
Пет италиански града искат да са домакин на "Евровизия 2022"