НОВИНИ

Протест под наслов “Справедливост за Пейо” и искане за постоянен арест на Габриела Славова

Варсен Такворян
от Варсен Такворян
09:09, 30.01.2024 (обновена)
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Близки и приятели на убития Пейо Пеев се събират пред Съдебната палата в София. През вчерашния ден се инициира протест в социалните мрежи под наслов "Справедливост за Пейо". 44-годишният Пеев беше намерен на 18 януари в опожарен автомобил, а преди това е бил удушен. Основните заподозрени са неговата съпругата Габриела Славова-Пеева, както и нейната майка Красимира Трифонова.

В 10.00 часа в Съдебната палата в София започва делото, на което прокуратурата ще обжалва мярката на Габриела Славова, обвинена за жестокото убийство на Пейо Пеев. Миналата седмица тя беше пусната под "домашен арест", за да се грижи за децата си.

Близки и приятели на Пейо Пеев се събраха пред Съдебната палата с искане за по-тежка мярка на Габриела.

"Искаме да отправим апел към българския съд, който да наложи най-тежките мерки на двете обвиняеми. Считаме, че предвид всички изнесени данни, оставането на Габриела под домашен арест не е оправдано. Да не говорим за това, че както беше установено, децата дори не са при нея. Считаме, че човек, който е способен да отнеме живота на бащата на детето си, не следва към момента да се грижи за тях", каза Соня Чакмакова, организатор на протеста.

Александър, приятел на Пейо Пеев: "Не знам как агенцията "Защита на детето" е спокойна за живота на тези деца при положение, че майката и бабата са участвали активно в убийство."

Бившият депутат Велико Минков се бори за признаване на бащинство на малкото дете на Габриела. Той също подкрепя исканията на протестиращите.

"Надявам се да има справедливост. Аз съм тук като баща на едно от децата, които съда и социалните казват, че ако Габриела под домашен арест, тя трябва да ги вижда или да се грижи за тях и съм разтревожен, тъй като не знам дали тази майка ще бъде емоционално стабилна и децата ще бъдат ли травмирани от среща с нея", каза Велико Минков.

Вижте преките включвания на Варсен Такворян

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 3 метра сняг е натрупал в Аляска тази зима (СНИМКИ)
Близо 3 метра сняг е натрупал в Аляска тази зима (СНИМКИ)
Майорал реализира попадение за успеха на Хетафе срещу Гранада и оглави класацията на голмайсторите в Испания
Майорал реализира попадение за успеха на Хетафе срещу Гранада и оглави класацията на голмайсторите в Испания