НОВИНИ

Протест пред Съдебната палата във Велико Търново на близки на загинали и ранени в катастрофа

Апелативният съд отложи за 26 февруари делото за катастрофата при Български извор

bnt avatar logo
от БНТ
08:04, 08.01.2024 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Апелативният съд във Велико Търново отложи за 26 февруари делото за катастрофата при Български извор, при която преди три години загинаха трима млади мъже, а двама тежко пострадаха. Преди началото на съдебното заседание родителите на жертвите от София и Етрополе се събраха на протест пред съдебната палата във Велико Търново.

Катастрофата е причинена от пиян и дрогиран млад мъж, който е карал и с превишена скорост. За деянието си той получил присъда от четири години лишаване от свобода.

Близките на загиналите се събират преди поредното заседание на Апелативния съд във Велико Търново. Освен справедлива присъда, те ще протестират и за промяна в законодателството.

Петя Иванова - майка на загиналия Васил: "Борим се за законодателни промени - когато се качиш пиян, дрогиран и настъпваш газта докрай, това да се води умишлено убийство."

Николай Николов - баща на Васил Николов: "По-ефективни присъди. Не може убиец на три деца и двама полуинвалиди, три години и половина да се влачи по съдилищата."

София Николова - адвокат на семейството: "Ние и Върховният съд сме на мнение, че се касае за особено тежък случай, той като са на лице три смъртни случая на млади хора, както и други две момчета са изключително тежко пострадали и за тях последиците също са за цял живот. От тази гледна точка, считаме, че присъдата следва да бъде към нейния максимум - предвидения от закона максимум, който е 20 години лишаване от свобода, тъй като се касае за особено тежък случай."

Вижте повече в прякото включване на Зорница Илиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона си поигра с огъня, но се класира за 1/8-финалите за Купата на Краля
Барселона си поигра с огъня, но се класира за 1/8-финалите за Купата на Краля
Как се регулира трафикът в района на новостроящия се лъч на метрото?
Как се регулира трафикът в района на новостроящия се лъч на метрото?