НОВИНИ

Как се регулира трафикът в района на новостроящия се лъч на метрото?

bnt avatar logo
от БНТ
07:53, 08.01.2024 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

В първия работен ден след откриването на строителната площадка за разширяването на метрото екип на БНТ реши да провери как се контролира трафикът в района на столичния квартал "Младост" 1. През уикенда започна прокопаването на тунела в участъка, като за целта беше затворено локалното платно на булевард "Цариградско шосе" между улиците "Йерусалим" и "Димитър Моллов".

В ранните часове на днешния ден трафикът е спокоен. Създадена е необходимата организация на движението, което минимално да затруднява гражданите в района.

"Със затварянето на локалното платно се извърши цялостна реорганизация на движението в участъка между локала, ул. "Йерусалим", ул. "Митрополит Серафим Сливенски" и ул. "Димитър Моллов" с цел организацията минимално да влоши транспортното обслужване както за живущите, така и движението в локалното платно. В цялото каре беше въведено еднопосочно движение, като това дава едно безконфликтно придвижване, както и да осигури движението на градския транспорт", обясни Иван Николов, директор на дирекция “Транспорт” към Столична община.

Променен е и режимът на светофарната уредба, който се контролира от Центъра за управление на трафика към Столична община. Светофарите работят на различни режими сутрин и вечер, а при необходимост може да бъдат управлявани и ръчно.

Вижте повече в преките включвания на Алекс Донев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест пред Съдебната палата във Велико Търново на близки на загинали и ранени в катастрофа
Протест пред Съдебната палата във Велико Търново на близки на загинали и ранени в катастрофа
Зимата настъпва: Очакват се ниски температури до началото на следващата седмица
Зимата настъпва: Очакват се ниски температури до началото на следващата седмица