НОВИНИ

Облачно, с валежи от дъжд и сняг

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 08.01.2024
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Вятърът ще се ориентира от северозапад, в североизточните райони ще бъде от север-североизток, умерен до силен, ще нахлува и студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд.

Със застудяването по-късно през деня в много райони от Северна България и високите котловинни полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг. Преди обяд в североизточните райони от страната ще има условия за поледици. Сутрешните температури ще бъдат в широки граници, от 0 - 1° в североизточните райони до 8 - 11° в Югоизточна България, където вятърът все още ще е от юг, в София - около 4°. Към 14 часа температурите ще бъдат от минус 2° в Североизточна България до 8 - 9° на места в Южна, в София 1 - 2°. През нощта срещу вторник в почти цялата страна ще вали сняг.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, които след обяд ще започнат да се примесват със сняг, а по-късно през деня по северното крайбрежие ще спрат. Ще духа умерен северен вятър, с който температурите ще се понижават и към 14.00 часа ще бъдат от 0° по северното крайбрежие до 5 - 6° по южното.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, в Родопите под 1000 - 1200 метра - дъжд. Ще духа слаб и умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 2 - 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

Във вторник ще се задържи облачно, но валежите ще отслабнат, а в Източна България и крайните южни райони и ще спрат. В сряда облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Ще бъде студено, минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, а дневните ще останат около и под нулата. В четвъртък за кратко относително ще се затопли, максималните температури ще са между 2° и 7°. Сутринта ще бъде слънчево, а следобед ще започне увеличение на облачността, все още без валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев ще сезира Конституционния съд за конституционните промени
Румен Радев ще сезира Конституционния съд за конституционните промени
Кирил Десподов титуляр при загуба на ПАОК, която коства на тима първото място в гръцката Суперлига
Кирил Десподов титуляр при загуба на ПАОК, която коства на тима първото място в гръцката Суперлига