НОВИНИ

Заради строежа на метрото: Затварят част от локалното платно на бул. "Цариградско шосе"

Променя се и маршрутът на част от линиите на градския транспорт

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
09:44, 05.01.2024
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

От утре стартира прокопаването на тунела за разширението на метрото към столичния квартал ''Слатина''. В тази връзка се въвеждат и промени в движението в локалното пътно платно на бул. "Цариградско шосе".

Започва изграждането на стартовата площадка за работа на тунелопробивната машина за строителството на тунелите за новия участък на метрото.

"От 12:00 часа на 6 януари ще бъде затворено за движение локалното платно на бул. "Цариградско шосе" в участъка между ул. "Димитър Моллов" и ул. "Йерусалим" Срокът на затваряне ще бъде около 2 години и половина", обясни Светослав Статев, началник управление "Инвестиционна дейност" в "Метрополитен".

Заради това е въведен обходен маршрут, който ще минава по ул. "Серафим Сливенски" като движението ще се извършва еднопосочно от ул. "Йерусалим" в посока УМБАЛ "Света Анна". Промени ще има и в маршрутите на някои линии на градския транспорт.

Светослав Статев посочи още, че на бул. "Цариграско шосе" ще бъде крайната станция на метрото, където е предвиден и буферен паркинг за около 230 автомобила. Самото разширение на третия метродиаметър ще има 6 метростанции с 6 км тунелен участък, който започва от Военна академия.

"Първата метростанция ще бъде на кръстовището на ул. "Гео Милев" и бул. "Ситняково". Втората метростанвция ще бъде на ул. "Гео Милев" и ул. "Николай Коперник", третата е на ул. "Гео Милев" ул. "Слатинска", четвъртата метростанция ще бъде на бул. "Шипченски проход", петата е при Тех парка срещу "Арена София", къде също ще има открит буферен паркинг за около 120 автомобила и шестата станция ще бъде на бул. "Цариградско шосе" също с буферен паркинг", каза още Статев.

Вижте повече в прякото включване на Варсен Такворян

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цървена звезда надви Партизан в голямото сръбско дерби в Евролигата
Цървена звезда надви Партизан в голямото сръбско дерби в Евролигата
Вандали изпочупиха и обраха параклис в Добринище
Вандали изпочупиха и обраха параклис в Добринище