НОВИНИ

Протест в Шумен след освобождаването на шофьора, убил младата Светомира на кръстовище

bnt avatar logo
от БНТ
19:37, 04.12.2022
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

В Шумен се проведе мирен протест срещу променената мярка за неотклонение на 18-годишния Жечко Кюркчиев, който уби при катастрофа Светомира Накева.

Причина за промяната е изтичането на максимално допустимия двумесечен срок за задържането му. Наблюдаващият прокурор от Софийска градска прокуратура му е наложил парична гаранция от 25 000 лева. Кюркчиев е със забрана да напуска страната и с отнета шофьорска книжка.

Пореден протест в Шумен в памет на Светомира, която загина в тежка катастрофа

Участниците в мирния протест обиколиха кръстовището, на което се случи катастрофата и спряха движението за около десет минути.

На протеста бащата на Светомира съобщи, че заедно с още четири семейства, загубили близки, са участвали в работна среща с Института за пътна безопасност, на която е изготвена Пътна карта за безопасност. В нея са посочени мерки и срокове за намаляване на пътния травматизъм. Тя вече е внесена в Народното събрание.

Протестиращите искат по-строги наказания за причинилите смърт при катастрофи и призоваха разследващите институции да бъдат по-експедитивни и ефективни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция - Полша 3:1
Франция - Полша 3:1
Селекцията на Зона Пловдив спечели турнир за проектонационали до 14 г. в Бояна
Селекцията на Зона Пловдив спечели турнир за проектонационали до 14 г. в Бояна