НОВИНИ

Протестиращи блокираха "Цариградско шосе", какви са исканията им?

Айше Сали
от Айше Сали
17:01, 12.05.2024 (обновена)
6820
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
протестиращи блокираха цариградско шосе какви исканията
Слушай новината

Протестиращи от столичните квартали "Горубляне" и "Панчарево" блокираха "Цариградско шосе" с искане на достойни обезщетения за своите реституирани имоти, както и облагородяване на кварталите и района около река Искър.

Битката им за това продължава близо 30 години. Днес недоволните се затекоха да спрат движението по основната пътна артерия на столицата с искане за по-добра комуникация с кмета на Столичната община, подновяване на изграждането на канализация в кв. "Горубляне", изграждане на булеварди и детски градини, както и започването на работата за изграждане на крайчерен парк край р.Искър."

"Младост от "Малинов" насам към "Горубляне", земята е била на горублянци. "Дружба" 2 - цялата е на горублянци земята. През комунизма се е застроило. Въпросът е, че те не ни дадоха възможност, нито да ни обезщетят, а отделно ни "боядисаха" в зелени площи и от 20 години нищо не правят", заяви Иван Димитров, председател на ИК "Горубляне".

"Смятаме, че не е редно да се правят етажни паркинги в "Младост", а да ни се казва, че пари за канализация в "Горубляне" няма", допълни арх. Янита Карабанова, ИК "Горубляне".

Протестиращите настояват също така да получат достойно възмездие за земите си в кварталите "Дружба" и "Младост", в които са построени жилищни сгради, а това не се случва тъй като няма законов срок.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дете простреля друго дете по време на празненство в Арбанаси
Дете простреля друго дете по време на празненство в Арбанаси
Такси и лек автомобил катастрофираха в тунел "Люлин"
Такси и лек автомобил катастрофираха в тунел "Люлин"