НОВИНИ

Протестиращи блокираха временно околовръстното на София при кв. "Овча купел"

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
09:33, 23.02.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на западните столични квартали блокираха за половин час движението по околовръстния път в района на кв. "Овча купел" и кв. "Суходол" в знак на протест срещу липсата на конкретни действия по разширяването на трасето.

В пиковия час в продължение на 30 минути протестиращите пресичаха пешеходната пътека, свързваща двата квартала в знак на недоволство и заявиха, че са готови да протестират всяка сутрин докато не получат срок за изпълнение на проекта.

Подробности вижте в прякото включване на Кристиян Гаров.

Западната част от околовръстния път на София е единствената отсечка от трасето, която не е рехабилитирана. Придвижването от ж.к. "Люлин" до ж.к. "Овча купел" в пиковите часове на деня отнема между 40 и 60 минути, казват протестиращите.

От Столична община заявиха за БНТ, че вече е приет подробен устройствен план на трасето от "Люлин" до "Овча купел", който заедно с всички възражения и становища по него е изпратен за последващи действия в Агенция "Пътна инфраструктура".

Отпаднала идеята да се изгради тунел под бул. "Цар Борис Трети" заради недоволството на жители на кв. "Княжево".

От Агенция "Пътна инфраструктура" заявиха за БНТ, че заради отпадането на тунела е необходимо съставянето на нов проект за разширение на трасето в този участък. За да се избегнат забавяния реконструкцията на пътя от "Княжево" до ул. "Ралевица" ще бъде разделена на два проекта, така че едната част да се ремонтира, докато се изчаква окончателно решение за кръстовището с "Цар Борис Трети".

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контузия спря Ема Радукану след 3.36 часа игра
Контузия спря Ема Радукану след 3.36 часа игра
САЩ искат да "защитят" лица, подаващи сигнали за допинг в Русия
САЩ искат да "защитят" лица, подаващи сигнали за допинг в Русия