НОВИНИ

Облачно със слаби валежи днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 23.02.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес времето ще остане предимно облачно, на отделни места със слаби валежи от дъжд. След обяд над западните райони облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще продължи да духа до умерен северозападен, в Източна България северен вятър. Минимални температури - между 1° и 6°; максимални - между 6° и 11°.

Над Черноморието ще бъде облачно. По южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи от сняг. Ще духа до умерен север-североизточен, по най-високите върхове южен вятър, който през деня ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са преди обяд, на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра - около минус 4°.

В четвъртък главно в Централна и Източна България, ще има слаби валежи, предимно от дъжд, но на отделни места в североизточните райони и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. В западната половина от страната и по поречието на Дунав рано сутринта ще има мъгли.

В петък ще бъде предимно слънчево. Сутрешните температури ще са с 4 - 5 градуса по-ниски, дневните слабо ще се повишат. В събота преди обяд също ще бъде слънчево, след обяд от запад облачността ще се увеличава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блинкен отмени срещата си със Сергей Лавров
Блинкен отмени срещата си със Сергей Лавров
Пореден гол на Влахович не стигна на Ювентус да потопи "Жълтата подводница"
Пореден гол на Влахович не стигна на Ювентус да потопи "Жълтата подводница"