Протестиращи опитаха да влязат в Министерството на правосъдието, поискаха среща с Данаил Кирилов

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
08:52, 17.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:56 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Малко след 8 часа от палатковия лагер на Орлов мост тръгна шествие, организирано от гражданско движение "БОЕЦ". Протестиращите стигнаха до Министерството на правосъдието и блокираха централния вход.

Част от тях влязоха вътре, за да искат среща с правосъдния министър Данаил Кирилов.

Камен Канев: Те искат да пишат нова Конституция, което за мен е смешно и затова съм тук, за да си покажа гражданската позиция в мястото, институцията, която трябва да отговаря за това.

Минути след 9 часа протестиращи хвърляха яйца към сградата на правосъдното министерство. След това демонстрантите се върнаха към Орлов мост.

Георги Георгиев - лидер на ГД "БОЕЦ": Няма да позволим мафията да пише новата ни Конституция, няма да позволим да бъдат проведени нови избори под контрола на мафията.

Протестиращи от палатковия лагер при Софийския университет са в готовност да махнат палатките, веднага щом бъдат подадени оставките.

Александър Георгиев: Надяваме се просто час по-скоро г-н Борисов и компания да склонят най-сетне да напуснат МС и да махнем тези барикади и да се започне нормален ритъм на живот в България.

Протестът и днес затрудни движението в центъра на София.

Лъчезар Костадинов: Пречат на нормалните хора, които отиват на работа.

По-добре да го направят като започне работа парламентът, тогава да блокират, поне да се знае защо.

Илия Грозданов: Вече смятам, че става прекалено и само ще породи излишни напрежения между хората, които работят и плащат данъци и хората, които искат да стоят тук и да пият бира.

Камен Добрев: Не само Орлов мост, трябва да бъде блокирана цяла София. Безобразието на това управление вече стигнаха праг, който не трябва да бъде търпим.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нова инициатива на протестиращите във Варна
Нова инициатива на протестиращите във Варна
Проф. Георги Близнашки: Президентът да се избира от Народното събрание
Проф. Георги Близнашки: Президентът да се избира от Народното събрание