НОВИНИ

Юлиан Ангелов: Промените в Конституцията трябва да бъдат подложени на широк обществен дебат

bnt avatar logo
от БНТ
08:20, 17.08.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

От ВМРО сме на мнение, че всичко, свързано с промени в Конституцията, трябва да бъде подложено на широк обществен дебат. За да се стигне до Велико Народно събрание и до промени в Конституцията и политическите сили, и гражданското общество следва да ги одобрят. Това заяви за Сутрешния блок на БНТ от Русе депутатът от ПГ на "Обединените патриоти" Юлиан Ангелов.

Всичко друго е въпрос на политически игри, които се играят от политически сили или личности с цел личен дивидент, така той коментира предложението на премиера Борисов за свикване на ВНС и промени в Конституцията. "От ВМРО настояваме промените, които ще се правят в Конституцията, ако се пристъпи към такива изобщо, да бъдат добре обмислени, обсъдени от хората, за да може реално да отговорим на интереса на българското общество", подчерта Ангелов.

"Има конкретни предложения, които през годините са били част от дебатите в българското общество, като темата за задължителното гласуване, за образователния ценз при гласуване, които излязоха от ВМРО и настоявахме да се приемат като промени или да бъдат застъпени в Конституцията, за да се гарантира демократичен изборен процес и да могат всички български граждани да показват нагласата си към политическите партии, а да не се дава възможност на корпоративния вот или вот, който се движи по различни махали или населени места, да определят събитията в България", допълни Юлиан Ангелов.

Вижте и още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специя и Андрей Гълъбинов на мач от Сериа А
Специя и Андрей Гълъбинов на мач от Сериа А
Черно море разгроми Етър като гост, Куриор с хеттрик
Черно море разгроми Етър като гост, Куриор с хеттрик