НОВИНИ

Протестиращите от Цалапица се срещнаха с шефа на полицията в Стамболийски

bnt avatar logo
от БНТ
12:19, 03.08.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Регионални
Слушай новината

Протестиращите жители на Цалапица се срещнаха с началника на полицейското управление на град Стамболийски след убийството на 24-годишния младеж и поисканите оставки заради забавеното разследване по случая.

Тази сутрин близки и роднини на Димитър се събраха пред районното полицейско управление в града. Те настояха да се срещнат незабавно с началника на управлението. Създаде се известно напрежение, тъй като полицай излезе, за да връчи наказателно постановление на вуйчото на Димитър, но от миналата година. Протестиращите бяха изненадани, че точно тази сутрин е трябвало да го направи.

Малко след 9.30 часа срещата се състоя, на нея присъства и директорът на пловдивската полиция комисар Васил Костадинов.

След срещата директорът на пловдивската полиция се спря пред медиите, но беше лаконичен дали ще подаде оставка.

"Аз съм назначен по закон, в който оставка не съществува като понятие има други форми. Желая ви хубав ден, няма да отговоря", каза старши комисар Васил Костадинов.

Ето какво казаха след срещата близките на Димитър:

"Значи за Стамболийски казвам, че има пропуски в разследването, те си го казаха сами хората. Признаха го пред нас, че евентуално има пропуски", каза Недялко Малинов - баща на Димитър.

"Ще искаме дисциплинарно уволнение на директора на РУ - Стамболийски за несвършена работа не да твърди, че са тръгнали и по всички случаи не само по нашия казус", каза Валерия Петрова.

"Вие видяхте какъв беше моралният акт сутринта само и само да ни откажат да ми връчват там някакво наказателно постановление, за да се откажем от протестите, но ние няма да спрем. Това няма да ни уплаши. Това повече ни амбицира. Ще доведем нещата докрай", каза Пейчо Малинов - чичо на Димитър.

Тази вечер отново пред полицията в Стамболийски ще се съберат близки и познати на Димитър с искане за оставка на полицейския комисар в града.

Репортер: Нели Ангелова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мирослав Живков: Поздравявам момчетата, защото показаха дух и характер
Мирослав Живков: Поздравявам момчетата, защото показаха дух и характер
НБА отстрани Девонте Греъм за два мача
НБА отстрани Девонте Греъм за два мача