НОВИНИ

Протестите в Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград и Русе

bnt avatar logo
от БНТ
20:12, 13.07.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

За четвърта поредна вечер граждани на Пловдив се събраха пред сградата на общината, за да протестират с искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев и на правителството.

Хората са от различни възрасти, някои са дошли с децата си, и призовават за спешни промени в управлението на страната, борба с корупцията и справедливост.

Протестът продължава и в момента с шествие по Главната улица на Пловдив.

И днес протестът във Варна започна пред сградата на Общината. Събралите се за пореден път поискаха оставката на правителството и на главния прокурор. Недоволните шестваха по един от централните булеварди в града, като стигнаха до площад "Независимост". Към тях се присъединиха и таксиметрови шофьори. Протестът протича без инциденти.

Протест с искане за оставка на кабинета се проведе и тази вечер в Благоевград. В 18 часа протестиращите започнаха да се събират в центъра на града, развявайки знамена и с искане за смяна на правителството и по-добро бъдеще. Шествието премина по централния площад и покрай Съдебната палата в областния град.

Протестиращи се събраха и в Бургас пред сградата на общината в морския град. Демонстрацията продължи с шествие по главната пешеходна улица на Бургас и завърши непосредствено до Моста, откъдето протестиращите помахаха символично към имота, свързан с Ахмед Доган в парк „Росенец". Гражданите призоваха протестите да не се политизират.

Протести и в Русе. Хората, които се събраха на площада пред Съдебната палата обявиха, че ще идват всяка вечер, докато правителството не подаде оставка. За да бъдат гласовете им чути от повече хора, те направиха обиколка на площад „Свобода" с развети знамена и плакати и по централната улица на Русе се отправиха към Младежкия парк.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой може да даде направление за PCR тест?
Кой може да даде направление за PCR тест?
Няма данни за провокация и напрежение между протестиращите. Шествие тази вечер няма да има
Няма данни за провокация и напрежение между протестиращите. Шествие тази вечер няма да има