НОВИНИ

Проверка установи нарушения при хигиената в заведения и ресторанти в Пазарджик

откриха нарушения хигиената заведения ресторанти пазарджик
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
10:34, 17.10.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Проверки в ресторанти и заведения бяха извършени през последното денонощие на територията на Пазарджик от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност", съобщиха от местната полиция.

В акцията са участвали и представители на Областна дирекция "Безопасност на храните", Дирекция "Инспекция по труда", Комисия за защита на потребителите , както и районната служба по пожарна безопасност и защита на населението.

В три обекта, намиращи се в централната част на града, са установени нарушения на хигиенните изисквания при съхранението и подготовката на хранителните продукти преди продажбата им на клиентите.

Трудовите инспектори са открили лица работещи без трудови договори. От Комисията за защита на потребителите за съставили три акта за установяване на административни нарушения за неизпълнение на изисквания за защита на лица в неравностойно положение.

Предстои и съставянето на още два на някои от заведенията, които са работили без категоризация.

Служителите на агенцията по храните пък са изготвили предписания на два от обектите за пропуски в хигиената при съхранение на хранителни продукти от животински и неживотински произход, които са били и без документи за произход.

А инспекторите от пожарната са констатирали неизпълнение на редица противопожарни изисквания, като на трите обекта също са съставени актове.

Проверките ще продължат и занапред на територията на цялата област, особено активно във връзка с контрола върху спазването на противоепидемичните мерки, въведени от министерството на здравеопазването, предупредиха от полицията в Пазарджик.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Максимум 12 824 зрители на "Васил Левски" за ЦСКА София - Клуж
Максимум 12 824 зрители на "Васил Левски" за ЦСКА София - Клуж
Сестри Стоеви са полуфиналистки в Дания
Сестри Стоеви са полуфиналистки в Дания