Проверка установи нарушения при хигиената в заведения и ресторанти в Пазарджик

от БНТ
10:34, 17.10.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
откриха нарушения хигиената заведения ресторанти пазарджик
Снимка: Архив

Проверки в ресторанти и заведения бяха извършени през последното денонощие на територията на Пазарджик от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност", съобщиха от местната полиция.

В акцията са участвали и представители на Областна дирекция "Безопасност на храните", Дирекция "Инспекция по труда", Комисия за защита на потребителите , както и районната служба по пожарна безопасност и защита на населението.

В три обекта, намиращи се в централната част на града, са установени нарушения на хигиенните изисквания при съхранението и подготовката на хранителните продукти преди продажбата им на клиентите.

Трудовите инспектори са открили лица работещи без трудови договори. От Комисията за защита на потребителите за съставили три акта за установяване на административни нарушения за неизпълнение на изисквания за защита на лица в неравностойно положение.

Предстои и съставянето на още два на някои от заведенията, които са работили без категоризация.

Служителите на агенцията по храните пък са изготвили предписания на два от обектите за пропуски в хигиената при съхранение на хранителни продукти от животински и неживотински произход, които са били и без документи за произход.

А инспекторите от пожарната са констатирали неизпълнение на редица противопожарни изисквания, като на трите обекта също са съставени актове.

Проверките ще продължат и занапред на територията на цялата област, особено активно във връзка с контрола върху спазването на противоепидемичните мерки, въведени от министерството на здравеопазването, предупредиха от полицията в Пазарджик.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
На "Капитан Андреево": Откриха над 32 000 къса цигари, скрити в тайници на тирове
На "Капитан Андреево": Откриха над 32 000 къса цигари, скрити в тайници на тирове
Националният борд по туризъм апелира за целеви ресурс за реклама на България
Националният борд по туризъм апелира за целеви ресурс за реклама на България