НОВИНИ

Проверки заради тайнствения луксозен апартамент в болница "Лозенец"

Цанка Николова
от Цанка Николова
18:00, 10.06.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Софийската градска прокуратура е изпратила преписка по компетентност на Районната прокуратура в София с оглед установени според тях данни за длъжностно присвояване по скандалния случай с луксозен апартамент на последния етаж на бившата правителствена болница. Това заявиха за "По света и у нас" от прокуратурата.

В разследване на Нова телевизия бяха показани кадри на жилището фантом, което според настоящото ръководство на болницата е разположено на 500 квадратни метра.

От кадрите се вижда, че помещението е обзаведено скъпо. Според разследването на Нова до началото на годината е било заключено.

Все още не е ясно за каква цел е бил ползван луксозният апартамент, в който има дори сауна и джакузи. В някои от шкафовете има остатъци от апаратура, която според директора на болницата вероятно е служела за някакъв вид наблюдение в структурата.

Според сегашното ръководство на болницата за помещението няма открита документация в болничния архив. Пред "24 часа" бившият директор на болница "Лозенец" проф. Любомир Спасов заяви, че апартаментът е бил място за релакс.

По думите му помещението е правено през 2008 година, като не са използвани пари от бюджета на болницата или на Медицинския факултет. Бившият директор обясни, че няма повод за притеснение и че това е опит за клевета спрямо него дни преди конкурса за декан на Факултета по медицина на Софийския университет.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митов: Няма да подкрепим даването на който и да е имунитет, докато текат разговорите за съдебна реформа
Митов: Няма да подкрепим даването на който и да е имунитет, докато текат разговорите за съдебна реформа
Янаки Милев и Пьотр Нестеров загубиха финал на двойки в Скопие
Янаки Милев и Пьотр Нестеров загубиха финал на двойки в Скопие