НОВИНИ

Проверяват дали шофьорката, блъснала жена и дете в Пловдив, е говорела по телефона

bnt avatar logo
от БНТ
18:07, 12.07.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Момиче на 13 години е жертвата на катастрофата на пешеходна пътека в Пловдив. Майката на детето все още е в болница. 54-годишната жена, която удари с колата си момичето и майка му, е имала шофьорска книжка само от една година, съобщиха от прокуратурата.

Предполага се, че катастрофата е станала, защото шофьорката е говорела по мобилния си телефон и се е разсеяла. С прокурорско постановление първоначалната ѝ мярка за задържане е удължена от 24 на 72 часа.

Жената не е шофирала под влиянието на алкохол или наркотици. За малкия си стаж зад волана няма предишни нарушения на пътя. Проверява се дали не е използвала мобилен телефон и евентуално да се е разсеяла, макар че няма очевидци, които да го потвърждават.

От прокуратурата потвърдиха, че колата няма спирачен път. За причинената смърт по непредпазливост на пешеходна пътека обвиняемата може да бъде лишена от свобода от 3 до 15 години.

"Дал съм указания за установяване конкретното здравословно състояние, евентуално наранявания, вид, техен характер на майката на детето, от чийто резултати ще направя извод затова дали е налице и друго квалифициращо обстоятелство, а именно - причиняване на телесна повреда и на друго лице", посочи Тодор Павлов – наблюдаващ прокурор.

Мястото на тежкия инцидент е много оживено и хората обръщат внимание, че преди да започне цялостният ремонт на ул. "Брезовско шосе", пешеходната пътека е била повдигната. Макар че отсечката е отворена за движение, оказва се, че реконструкцията още не е приключила и е сложена само временна хоризонталната маркировка. След финала обаче тя отново ще бъде повдигната и обозначена със светлини, за да е видимо за шофьорите отдалеч, че там пресичат пешеходци.

Репортер: Нели Ангелова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БАН: Метеорът се е движел със скорост от 72 км в секунда
БАН: Метеорът се е движел със скорост от 72 км в секунда
Онс Жабюр отстрани защитаващата титлата си Елена Рибакина и ще играе на полуфинал на Уимбълдън
Онс Жабюр отстрани защитаващата титлата си Елена Рибакина и ще играе на полуфинал на Уимбълдън