НОВИНИ

Радев: Несериозно е да се мисли за служебно правителство, при положение, че тече процедура за редовен кабинет

Александър Марков
от Александър Марков
10:10, 24.04.2021 (обновена)
6364
Чете се за: 02:20 мин.
Политика
Слушай новината

Президентът Румен Радев не уточни кога ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на "Има такъв народ". По думите му несериозно е да се говори за служебно правителство докато тече процедура по съставяне на кабинет.

Надявам се това допълнително време да бъде инвестирано в диалог, в съгласие, така че да намерим консенсуса и да имаме редовно с широка парламентарна подкрепа правителство, обединено около ясни принципи и приоритети. Това заяви президентът Радев по време на инициативата "Да засадим дърво, да възродим българската гора".

Според държавния глава трябва да се намери баланса между необходимите промени, които да се случат при едни нови промени в законите, и съставяне на правителство.

"Трябва ясно да заявим нашите очаквания да бъде съставено редовно правителство", каза президентът Радев.

Той подчерта, че парламентът е заработил енергично и българите очакват решения, които да бъдат взети, така че трябва да се даде шанс на парламента да свърши своята работа. Държавният глава подчерта, че не само изборният кодекс е сред задачите.

Днес държавният глава даде начало на инициативата "Да засадим дърво, да възродим българската гора". В идеята се включват доброволци от цялата страна. Държаният глава ще засади бели брези в Плана планина край София.

"Да засадим дърво, да възродим българската гора" не е само лозунг. Нашите гори не са само национални богатства, неслучайно те са вписани в българската Конституция, те са част от нашата национална памет и идентичност", каза президентът Радев.

Засаждането на дърво е своеобразен акт на полагане на нов живот", каза държавният глава.

"Днес ние показваме, че българинът е съпричастен да даде на следващото поколение един по-красив, по-здравословен свят", каза още Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море се справи с Ботев Враца и ще чака за топ 6
Черно море се справи с Ботев Враца и ще чака за топ 6
Теменужка Петкова: Притеснителен е начинът по който г-жа Манолова иска да й се предоставят документите
Теменужка Петкова: Притеснителен е начинът по който г-жа Манолова иска да й се предоставят документите