НОВИНИ

Радев призова Борисов да излезе от нелегалност и да се яви на работното си място

bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 24.09.2020 (обновена)
Чете се за: 01:14 мин.
Политика

Президентът Румен Радев призова премиера Бойко Борисов да излезе от нелегалност и да се върне на работното си място, за да прави изявления оттам. Според държавния глава диалогът с правителството е компрометиран и трудно може да бъде възстановен. Румен Радев посочи, че ако правителството получи индулгенция за корупцията сега, следващите управляващи ще продължат порочния модел.

Президентът Румен Радев подчерта, че за разлика от премиера Борисов той не се крие и обявява публично програмата си.

Румен Радев, президент: Премиерът се държи като участник като космонавт в първите пилотируеми космически полети. Помните ли как бяха новините по онова време - в нощните новини казват днес по обяд успешно беше изстрелян изкуствен спътник с космонавти на борда тези и тези, защото имаше много неуспешни изстрелвания, които не се обявяваха. Ами време е първо премиерът да се яви на работното си място и оттам да прави изявления и какви скечове играе господин Борисов и какво казва няма никакво значение.Легитимността е загубена и можем да строим бъдеще на държавата си справедливо и модерно само на основата на истината.

Румен Радев призова Бойко Борисов да не мълчи за записите и пълните шкафчета в резиденцията си.

Румен Радев, президент: Както виждате два месеца имаше той да каже истината за шкафчетата,досега нямаше изявление,знаете как реагира спонтанно като гейзер за фейк новината за гръцкия остров,защо сега не реагира така ,когато бяха записите и шкафчетата.

Според държавния глава, диалог с правителството не може да има.

Румен Радев, президент: Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалог. Няма, не става. И за да има диалог още веднъж повтарям, трябва да бъде поставен на здрава основа, това ще рече разкриване на истината. Разкриване на всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват в държавата Защото ако не го направим, каквото и управление да дойде от тук нататък, то ще бъде със самочувствието и ще продължава по този порочен модел със самочувствието, че ще има индулгенция за всичко. Трябва да се сложи край на индулгенцията.

Пред входа на авиобаза "Граф Игнатиево", президентът беше посрещнат от група граждани, които го освиркаха и поискаха да подаде оставка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Радев е много силно политически украсен
Борисов: Радев е много силно политически украсен
Льоконт подкрепя решението за публика на Ролан Гарос
Льоконт подкрепя решението за публика на Ролан Гарос