НОВИНИ

Радослав Росенов е на 1/4-финал на Европейското по бокс след пълно съдийско единодушие

радослав росенов финал европейското бокс пълно съдийско единодушие
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:16, 18.10.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Радослав Росенов стана четвъртият българин, който се класира за 1/4-финалите на Европейското първенство по бокс за младежи, което се провежда в Будва, Черна гора.

Родният талант последва Уилиам Чолов (75 кг) и записа победа на старта в своята категория, до 60 килограма. Българинът се наложи над сериозен съперник, какъвто е Данило Дрижак от Украйна.

Двубоят премина доста атрактивно за зрителите, като и двамата заложиха на агресивни и много бързи действия. Росенов обаче бе този, който доминираше и съумя да нанесе по-точните попадения, което логично доведе и до неговия успех с 5:0 съдийски гласа.

За място на полуфинал и минимум бронзово отличие националът ни ще се изправи срещу Саба Ткебучава (Грузия). Двубоят ще се проведе на 20 октомври.

По-късно днес на ринга ще се качат още двама българи. Те ще боксират на ринг "В", като програмата стартира от 19:30 часа.

При победи националите ни ще се класират за 1/4-финалната фаза. Директно от този етап своето участие ще започнат Георги Стоянов (80 кг) и Кирил Борисов (+92 кг).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4,8% е инфлацията за първите 9 месеца на тази година
4,8% е инфлацията за първите 9 месеца на тази година
Може ли да загубим пари по Плана за възстановяване?
Може ли да загубим пари по Плана за възстановяване?